Wachtdienst

Wachtdienst

Wilt u tijdens het weekend een huisarts spreken? Bel dan eerst de triagelijn. Een medewerker noteert uw gegevens, zodat de huisartsen iedereen vlot kunnen blijven helpen. 

 

In Antwerpen, Schoten en Stabroek, zijn huisartsenwachtposten actief gedurende het weekend (van vrijdag 19 uur tot maandag 8 uur) en op feestdagen (de voorgaande avond 20 uur tot de volgende dag 8 uur).  Gezien de corona-epidemie werken deze wachtposten momenteel met gesloten deuren.

Om u vlot te helpen stellen de huisartsenwachtposten en de stad Antwerpen medische triagelijnen in. U kan deze bellen als u een dokter wil bereiken. Een medewerker stelt u enkele vragen en noteert uw gegevens. Daarna belt een huisarts u terug binnen de drie uur.

In geval van dringende medische hulp gebruikt u nog steeds het noodnummer 112!

 

Wat is het nummer van mijn triagelijn?

Dit telefoonnummer hangt af van het tijdstip waarop u belt en uw woonplaats.

Stap 1: belt u op zaterdag of zondag tussen 8 en 20 uur?

Dan kan u bellen naar het oproepnummer 03 376 95 95.
Dit nummer geldt voor alle inwoners van de stad Antwerpen en haar districten. Ook inwoners van deze buurgemeenten kunnen telefoneren: Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten.

Stap 2: belt u op een ander moment in het weekend?

Dan kan u de triagelijn bereiken via de gebruikelijke wachtnummers van uw huisartsenwachtpost.
Telefoon: 0900 10 512

 

Onze praktijk is volledig ingeschakeld in de wachtdienst van de Huisartsen Antwerpen Noord. Inwoners van Ekeren Luchtbal, Hoevenen, Stabroek, Berendrecht, Zandvliet, Merksem en Schoten kunnen van maandag tot donderdag vanaf 19.00 uur tot 7.00 uur de volgende dag, beroep doen op de wachtdienst 0900 10 512.

In het weekend en op officiële feestdagen gebruikt u hetzelfde telefoonnummer van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagmorgen 7.00 uur.

U vindt de dokter met wachtdienst in de Huisartsenwachtpost Antwerpen Noord, naast de spoed van het ZNA Jan Palfijn te Merksem, Lange Bremstraat 70. 

Maak van de wachtdienst uitsluitend gebruik wanneer het niet mogelijk is te wachten tot de normale openingstijden van de praktijk van uw huisarts.

De dienst spoedgevallen in een ziekenhuis is er uitsluitend voor levensbedreigende noodsituaties en niet voor dagelijkse problemen.