Praktisch

Contacteer ons

Moerenhoutlaan 1
2180 Ekeren
03/540 54 20

[email protected]

OPeningsuren

Secretariaat

Indien u ons wenst te contacteren verloopt dit steeds via het secretariaat.

Dit is elke werkdag open van 7u30 tot 12u30 en van 13u15 tot 18u. Hier kan u terecht met al uw vragen. 

Telefonisch een afspraak maken kan in de voormiddag van 7u30 – 10u30 en van 11u – 12u30 en in de namiddag van 13u30 – 16u en van 16u30 -18u.

Elke dag van 10u30 tot 11u en van 16u tot 16u30 staan er belomenten van onze artsen gepland (zie belmomenten). Het is dan erg druk. We vragen dan ook voor afspraken en andere vragen op een ander tijdstip te bellen om de wachttijden zo veel mogelijk te beperken.

Via mail kan u ons contacteren op [email protected]. Gelieve dit enkel te gebruiken om praktische info te bekomen.

INSCHRIJVINGEN

Momenteel hebben wij een patiëntenstop waardoor we jammer genoeg geen nieuwe patiënten kunnen inschrijven. Deze maatregel is nodig om een goede zorg te kunnen blijven bieden aan onze huidige patiënten.

Enkel patiënten die reeds eerder patiënt waren bij onze praktijk maar zich nog niet hadden ingeschreven én hun inwonende gezinsleden, komen nog in aanmerking voor een inschrijving in ons medisch huis.

Vind je geen huisarts, registreer je dan zeker via https://ikvindgeenhuisarts.be/ zodat we dit probleem samen zichtbaar kunnen maken.

Raadplegingen

Er zijn raadplegingen elke werkdag vanaf 8 uur ‘s morgens. Een MONDMASKER dient u enkel op te zetten in geval van infectieklachten (hoesten, keelpijn, ..). Ontsmet uw handen bij het binnenkomen en buitengaan.

Alle raadplegingen zijn op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch, online of ter plaatse. U kan uiteraard ook ter plaatse een afspraak maken. Indien u een dringende afspraak nodig hebt en u kan online geen afspraak vinden, contacteer ons telefonisch. 

ma – di -wo – do – vr za – zo

08:00-12u30 & 13u30 – 18:00

Op afspraak via secretariaat

03/540 54 20

Gesloten
Huisbezoeken 

Huisbezoeken worden voorbehouden voor mensen die zich omwille van ziekte of immobiliteit niet naar de praktijk kunnen verplaatsen.

Is een huisbezoek écht nodig, vraag dit dan aan vóór 10u. Dit laat ons toe ons werk te organiseren. Bij dringende huisbezoeken wordt er gekeken welke arts zich het snelst vrij kan maken.

Omwille van tijd en bereikbaarheid dienen wij onze werkregio te beperken (zie kaart nieuwe patiënten). Iedereen blijft natuurlijk welkom op de raadplegingen in de praktijk, waar we steeds de beste zorgen kunnen verlenen.

Vermeld bij aanvraag van een huisbezoek steeds duidelijk:

  • Naam en voornaam
  • Adres, verdieping indien van toepassing
  • Telefoonnummer
  • Bondige omschrijving van de reden van uw oproep
Bloedafname

Op aanvraag van uw arts kan er op dinsdag of donderdagochtend tussen 7u en 8u30 bloed genomen worden door een ervaren verpleegkundige van het labo zelf. Er kan ook een bloedafname bij de verpleegkundigen van de praktijk gebeuren op maandag, woensdag en vrijdag tussen 8u10 en 9u10.  Maak hiervoor een afspraak via het secretariaat. Vraag het aanvraagformulier op voorhand aan uw arts. 

Permanentie

Zowel voor raadplegingen als huisbezoeken garanderen we in noodsituaties een snelle interventie van de arts die op dat moment de permanentie verzekert. Deze arts zal hierdoor niet altijd uw eigen huisarts zijn.

Voorschriften en attesten

Voorschriften en hernieuwingen worden in principe alleen aan de patiënt op raadpleging gegeven. Uw arts geeft u voldoende voorschriften mee tot een volgende controle vereist is.
Uw dokter mag enkel attesten schrijven die volledig stroken met de waarheid. Valse attesten zullen u steeds geweigerd worden.
Het invullen van uitgebreide medische formulieren (verzekering, invaliditeit, …) vraagt meer tijd. Maak hiervoor een dubbele afspraak.