Info Medisch Huis

HuisArtsen.A is een medisch huis. 

Per 1 mei 2023 is HuisArtsen.A overgeschakeld naar het forfaitair betalingssysteem en zijn we een medisch huis. 

Heb je na het lezen van deze info nog vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. 

Wij geven je graag meer uitleg. Ook verder op onze website vind je meer informatie met antwoorden op enkele veelgestelde vragen. 

 

Wat is het forfaitair betalingssysteem? 

Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van je ziekenfonds. 

 Dit betekent dat, als je je inschrijft je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze artsen of verpleegkundigen. 

Ook thuisverpleegkundige zorg is gratis. 

Enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds. Wij werken hiervoor samen met thuisverpleging Pessers. Neem met ons contact op om de thuisverpleging in orde te maken. Indien u dringend thuisverpleging moet regelen buiten onze openingsuren kan u hen telefonisch of per mail bereiken op  0498/61 31 87 of i[email protected].

 

Maximaal inzetten op preventie en gezondheid 

We zijn ervan overtuigd dat ons team van artsen, verpleegkundigen en onthaalmedewerkers onze patiënten beter kunnen verzorgen en behandelen in het forfaitaire betalingssysteem. Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering. 

 

Inschrijven 

Elke patiënt van HuisArtsen.A dient zich in te schrijven via een inschrijvingsformulier. Dit vraag je in het medisch huis aan uw arts, verpleegkundige of onze onthaalmedewerkers nadat zij bevestigd hebben dat u zich mag inschrijven. Je bezorgt het ons terug via het onthaal of tijdens je volgende consultatie. Vanaf de maand na je inschrijving betaal je niets meer voor een consultatie of huisbezoek. 

Door in te schrijven engageer je je om steeds het medisch huis te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt. 

Wanneer je een huisarts of verpleegkundige consulteert binnen de zorgzone, die niet verbonden is aan ons medisch huis, moet je dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds. De regio van onze zorgzone kan je terugvinden op onze website of aan het onthaal. 

Heb je echter een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevind je je ver weg? Dan kan je wel een andere zorgverlener raadplegen en dan zal ons medisch huis je het terugbetalingstarief terugbetalen. 

 

Uitschrijven 

Je kan je steeds gratis terug uitschrijven door het invullen van een uitschrijvingsformulier, dat je kan vinden op de website of vragen aan het onthaal. De uitschrijving is administratief in orde vanaf de maand daaropvolgend.

Hier vindt u het uitschrijvingsformulier.

Aanwezigheid verpleegkundigen 

In het medisch huis zijn dagelijks verpleegkundigen werkzaam waarbij je een afspraak kan maken. 

 Je kan bij hen terecht voor technische handelingen zoals bloedafnames, uitstrijkjes, wondzorg, oren uitspuiten, vaccinaties of inspuitingen, wratjes bevriezen, … 

Zij zullen ook de opvolging van chronische zorg zoals vb. diabetes, astma/COPD, nierlijden,… mee op zich nemen. 

Indien je na een ziekenhuisopname of op vraag van een arts verpleegkundige zorgen in het medisch huis of thuis nodig hebt, zal het medisch huis dit voor je organiseren en opvolgen. 

Onze thuisverpleegkundigen zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen op 7. We werken hiervoor samen met thuisverpleging Pessers. 

Je kan verpleegkundige zorg aanvragen via het nummer 03 540 54 20 (op weekdagen van 7u30-18u). Of via 0498 61 31 87 (op weekdagen 18u-7u30, in het weekend en op brug- en feestdagen).